Zarejestruj organizację

Dodaj swoje koło lub organizację realizującą projekty naukowe...

Najlepsze
w 2017 roku

Uwaga! Nowa formuła konkursu od 2017r.

Katalog kół naukowych i organizacji studenckich

Koło Naukowe Technologów Żywności

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

Koło Naukowe Technologów Żywności działa przy Wydziale Nauk o Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Koło Naukowe zostało założone przez studentów, którzy chcieli w praktyczny sposób wykorzystać wiedzę zdobytą podczas studiów oraz rozwijać swoje zainteresowania związane z technologią żywności, biotechnologią, towaroznawstwem oraz naukami o żywieniu człowieka. Jesteśmy jednostką samodzielną, przez co zdecydowana większość inicjatyw realizowanych przez KNTŻ jest pomysłami studentów. Każdy może zgłosić swój pomysł i realizować projekty badawcze, korzystając z pomocy pracowników Wydziału oraz licznych laboratoriów znajdujących się na Wydziale Nauk o Żywności. Praca w Kole umożliwia zdobycie wiedzy i umiejętności. Samodzielność, jaką zdobywa się podczas realizowania projektów jest ceniona na rynku pracy w zawodzie technologa żywności.

Słowa kluczowe: biotechnologia żywności, koło naukowe, technologia żywności, towaroznawstwo, towaroznawstwo żywności, żywienie człowieka, żywność

Zobacz również

Prezes
brak danych brak danych
Opiekun
dr inż. Lech Adamczak
Członkowie
20
Nazwa skrócona
KNTŻ
Email
Koło Naukowe Technologów Żywności » uzupełnij dane