Zarejestruj organizację

Dodaj swoje koło lub organizację realizującą projekty naukowe...

Najlepsze
w 2017 roku

Uwaga! Nowa formuła konkursu od 2017r.

Katalog kół naukowych i organizacji studenckich

Sekcja Technologii Fermentacji Koła Naukowego Technologów Żywności

Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie

Jesteśmy sekcją Technologii Fermentacji Koła Naukowego Technologów Żywności (i Biotechnologii) - "Promil". Zajmujemy się wszystkim co jest związane z browarnictwem: od teorii po praktykę! :) W piwnicach uczelni posiadamy własny mini browar gdzie warzymy piwo, korzystając zarówno z przepisów zapożyczonych jak i własnych. Spotykania odbywają się co tydzień, gdzie omawiamy aktualności ze świata alkoholi oraz prezentujemy referaty z tego zakresu. Realizujemy również ciekawe projekty jak BrawURowe Warzenie - czyli warzenie piwa na żywo w trakcie Juwenaliów jak i przygotowujemy się do wydania pierwszego, bezpłatnego magazynu o tematyce alkoholowej dostępnego na krakowskich uczelniach - Pr%cent. Zapraszamy do zapoznania się z naszym kołem. https://www.facebook.com/pages/Promil/109446982407619?ref=ts&fref=ts

Słowa kluczowe: biotechnologia, biotechnologia żywności, fermentacja, piwo, promil, warzenie

Projekty

  • BrawURowe Warzenie 2012-05-16 – 2012-05-16 Studenci Sekcji Technologii Fermentacji „Promil”, Koła Naukowego Technologów Żywności Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie zorganizowali...
 
Strona 1 / 1
 

Zobacz również

Prezes
Klaudia Stefaniuk
Opiekun
dr Aleksander Poreda
Członkowie
18
Nazwa skrócona
Promil
Email
brak danych
Sekcja Technologii Fermentacji Koła Naukowego Technologów Żywności » uzupełnij dane